Cum sa iti faci singur un sistem de panouri solare fotovoltaice Partea a doua


Cum sa iti faci singur un sistem de panouri solare fotovoltaice Partea a doua

 

In partea 1 din acest articol, am vazut ce componente avem nevoie si am facut cateva calcule,iar acum vom continua cu alte informatii despre construirea unui sistem cu panouri solare fotovoltaice.

Există mai multe tipuri de invertoare pentru panouri solare de care ar trebui să știi și acele tipuri sunt:

 • Square Wave care este versiunea mai ieftină a invertoarelor,
 • Cu unda sinusoidală modificata și
 • Pure Sine Wave,cu sinus pur,care este si cel mai bun, deoarece va lucra cu toate tipurile de electronice pe care le ai în casă.Iata si un invertor cu un raport pret-calitate foarte bun.

Pe lângă faptul că Square Wave este mai ieftin ca celelalte doua, veți vedea că nu este potrivit pentru toate aparatele și de aceea trebuie să luați în considerare faptul că ar putea fi necesar sa cumpărati alte tipuri de invertoare, cum ar fi cele cu sinus modificat, care, de asemenea, nu este potrivit pentru anumite aparate.

Ar trebui de știu că, dacă te decizi să alegi oricare dintre invertoarele prezentate mai sus, va trebui să te gândeasti de două ori despre mărimea potrivită a invertorului deoarece unele dispozitive, cum ar fi un frigider, uscător de păr, aspirator sau masina de spalat, consumul de energie va fi mai mare decât puterea lor de lucru obișnuit, iar acest fapt este, de obicei cauza motoarelor electrice din aceste aparate.

 

 Unde instalam sistemul solar de panouri fotovoltaice?

 

După ce ai facut toate calculele și ai achizitionat toate componentele sistemului solar fotovoltaic, și  panoul solar a fost construit, va trebui să începi instalarea acestuia.

 

Va trebui să alegi cel mai bun loc de pe acoperiș sau chiar într-un alt loc în care ai crede că acest panou solar va primi lumina maxima de care are nevoie.

 

Veți avea nevoie de un stand de montare și cea mai bună opțiune pe care va trebui să te gândesti ar fi să cumperi un stand gata facut, deoarece aceste standuri sunt mult mai sigure pentru tine pentru a instala panoul solar. Desigur, poti ruga pe cineva sa iti faca unul,sau de ce nu, sa il faci chiar tu daca ai indemanarea si sculele necesare.

 

Va trebui să indrepti suportul în direcția în care panoul solar va capta cel mai mult din lumina solara, și ar trebui să utilizezi unele formule pentru a gasi cele mai bune unghiuri.

 

Există întotdeauna unele aplicații destul de interesante disponibile pentru telefoane mobile si tablete pe care le puteti utiliza cu usurinta in vederea gasirii corecte a unghiului de inclinare exact al panoului solar . Una dintre cele mai populare este aplicația Android Compass, care vă va spune care este locul potrivit pentru tine de a instala panoul, în scopul de a obține lumina maxim.

 

După aceea, va trebui să pregătesti amestecul de ciment, în scopul de a stabiliza standul panoului, dupa care montați panoul pe suport și la urma faceti conexiunile intre panourile solare.

 

Tu trebuie să fii întotdeauna atent atunci când faci acest lucru și va trebui să cauti ajutor dacă ai nevoie.

ATENTIE! La conectarea invertorului de tensiune exista riscul electrocutarii deoarece la bornele de iesire va avea 220V.

Daca vei avea nevoie de ajutor in efectuarea instalatiei de panouri solare, sau legarea componentelor, va stam la dispozitie la rubrica Contact.

Speram ca va placut acest articol, intr-adevar cam lung,dar am vrut sa aveti cat mai multe informatii.

 


2 Comments

 • vadim

  Reply Reply 11/06/2016

  Buna. Scuzama am vazut ca ai facut panou din 36 de celule (18v). Eu am 30 de celule de 0.5v. E vreo problema daca fac asa cu 30 celule sau care ar fi diferenta dintre 30 si 36 celule? Stiam ca pt incarcarea bateriei e nevoie in jur de 14v. Te rog sa ma ajuti inainte de a incepe. Multumesc

 • catalin

  Reply Reply 19/03/2017

  vreau sa-mi fac o firma pt. instalarea acestor panouri in Romania;momentan lucrez in Franta ca electrician pe cont propriu(echivalent PFA Romania),si vreau sa cunosc pareri,sfaturi,eventual persoane care se ocupa de deschiderea acestor firme.

Leave A Response

* Denotes Required Field