regulator de incarcare, modul de incarcare

Cumparare regulator de incarcare


Salutare.Va explicam in postul Regulator de incarcare modul cum functioneaza si criteriile dupa care sa va cumparati un regulator pentru panouri solare fotovoltaice in functie de necesitatile dumneavoastra.

Eu vreau sa fac un asemenea proiect experimental,pentru inceput si de aceea m-am gandit sa cumpar pentru prima data un regulator de incarcare,apoi celule fotovoltaice pentru a realiza un panou solar,imprumut o baterie auto(e bine sa ai prieteni),iar de fire ma descurc.Intr-adevar bateria de masina nu rezista prea mult timp in asemenea conditii,nu e facuta sa functioneze pe principiul acesta,dar de proba pana cumpar una dedicata,merge si asa,macar pentru a-mi face o parere.

Tot documentandu-ma si cautand pe net,am dat de un anunt pe Ebay ce avea acest regulator de incarcare,care pentru inceput este perfect.

regulator de incarcare, modul de incarcare

Regulator de incarcare(Vedere din lateral)

Regulator de incarcare 3

Regulator de incarcare(vedere din spate)

Modul de incarcare

Regulator de incarcare(vedere din fata)

Am sa va dau si voua link-ul poate o sa vreti sa cumparati si voi.Link-ul il aveti aici.Este o super afacere pentru mine.El costa 4,14 lire si transportul este 2,29 lire.In total ajunge la 6,43 lire ori 5 RON(la ora actuala)=32,15 RON.Taxe vamale am inteles ca se platesc pentru sume incepand de la 10 Euro in sus si taxa ar fi cam 20% din valoarea costului produsului,deci nu ar mai costa chiar atat de mult taxa.

Dezavantajul este ca trebuie sa astept cam mult,fiind din Hong-Kong,dureaza cam 2-3 saptamani.Dar se merita,zic eu.Pentru a va face o idee de capacitatile lui,am sa explic ceea ce scriu ei la specificatii,ca sa stiti la ce sa va uitati cand veti cumpara si voi unul.

Specificatii modul de incarcare

Specificatii modul de incarcare

Iata ce specificatii are:

 • Over-load protection-Protectie la supraincarcarea circuitului ce iese din regulator spre anumiti consumatori ce functioneaza pe 12V
 • Protection from the lightning strike-Protectie impotriva descarcarilor electrice(scantei,fulger)
 • Under-voltage protection-Protectie la subtensiune(inchide curentul pe circuitul de consumatori cand curentul din baterie ajunge la o anumita valoare)
 • Over-charging protection-Protectie la supratensiune(inchide curentul pe circuitul de incarcare cand curentul din baterie ajunge la o anumita valoare)
 • This product has been certified by CE-Acest produs a fost certificat de către CE(Comunitatea Europeana)

Iata si parametrii:

 • Rated voltage

  12V or 24V

  -Functioneaza pe 12V sau pe 24V in mod automat.Deci puteti alege sa faceti o instalatie pe 24V linistit

 • Rated charging current

  5A/10A/12A/15A

  -Functioneaza la curenti de incarcare pana la 15 Amperi(A).El functioneaza perfect la 10A dar suporta pentru scurte perioade(1-5 secunde)chiar si 15A

 • Rated load current

  5A/10A/12A/15A

  -Functioneaza pe scurte perioade chiar si la curenti de 15A pe circuitul de consumatori

 • Working temperature

  -20 ~ +60°C

  -Temperatura de lucru -20~ +60°C

 • Dimension (L*W*H)

  101×95×35 mm

  -Dimensiuni: Lungime 101 mm Latime 95 mm Inaltime 35 mm

 • Voltage of stop power supply

  *10.8V or 21.6V

  -Voltajul cand opreste curentul pentru circuitul de consumatori atunci cand bateria ajunge la 10,8V(in cazul instalatiei facute pe 12V) si 21,6V(in cazul instalatiei facute pe 24V)

 • Voltage of resume power supply

  *11.8V or 23.6V

  -Voltajul cand porneste din nou curentul pentru circuitul de consumatoriatunci cand bateria a ajuns la 11,8V(in cazul instalatiei facute pe 12V),si 23,6V(in cazul instalatiei facute pe 24V)

 • Voltage of stop charging

  *14V or 28V

  -El opreste incarcarea bateriei cand aceasta a ajuns la 14V(in cazul instalatiei facute pe 12V),si 28V(in cazul instalatiei facute pe 24V)

 • Temperature coefficient of voltage stop  charge

  -3mV/°C/cell

  -El are incorporat un senzor de temperatura care regleaza coeficientul de incarcare in functie de temperatura pentru a nu sulfata bateria(nici eu nu am inteles prea bine dar ma voi documenta)

 • Net weight

  120g

  -Greutatea -120g

Cam acestea sunt specificatiile acestui regulator de incarcare.Abia astept sa ajunga si atunci va voi arata poze mai detaliate.Schema de montaj o aveti desenata si pe el dar va mai pun una pentru a vedea cum se leaga tot circuitul:

Schema circuit panouri solare fotovoltaice

Schema circuit panouri solare fotovoltaice

Eu am luat acest regulator de pe Ebay unde se poate plati si cu card,dar pana ajunge comfirmarea ca ati efectuat plata dureaza 3-4-5 zile dupa care va trimite coletul.Eu am platit cu Paypall,un serviciu de plata international foarte bine pus la punct si s-a inregistrat plata instant,iar a doua zi coletul era deja expediat.Cu Paypal,daca produsul nu ajunge in conditiile in care spune vanzatorul,primesc banii inapoi.

Sper ca v-am fost de folos cu explicatiile si cand o sa cautati un regulator de incarcare sa stiti ce inseamna toate datele,ca sa nu trebuiasca sa apelati la un specialist care sa jupoaie de bani.Dar daca nu va descurcati va stau la dispozitie cu intrebari si va voi ajuta atat cat pot.

Sper ca va intereseaza subiectul si ca il urmariti cu atentie.Daca aveti alte pareri,idei pro sau contra,sau vreti sa intrebati ceva,va astept oricand cu placere.Va voi raspunde cat mai repede cu putinta.


6 Comments

 • Unde pot gasi mai multe informatii, daca ai putea sa imi dai un mail as fi super recunoscator

  • lucas

   Reply Reply 13/05/2013

   Salutare.Despre ce anume vrei mai multe informatii?Spune aici ce ai vrea sa mai afli si revin cu o postare despre ceea ce te intereseaza.
   Cu stima

 • daniel

  Reply Reply 15/01/2015

  Care este tensiunea maxima la bornele de ieșire(load)??

  • lucas

   Reply Reply 01/02/2015

   Ei spun ca 15 A dar am reusit sa il ard si cu consumatori foarte mici. Am reusit sa parjolesc doua astfel de regulatoare doar cand le conectam la panou si apoi la baterie. Deci voi cumpara altfel de regulatoare mult mai fiabile.Revin cu detalii.

 • yo8sfl

  Reply Reply 19/01/2016

  Buna!.,Am un panou Auxin solaris,Pmax-230w,Voc-37,32V,Ipm7,55A..,as vrea sa mai ,,leg,,si o eoliana-12V.,ce Regulator de tensiune sau ce fel de instalatie as putea adapta,la ce pret si de unde?!.,Va multumesc anticipat.

 • ROMICA

  Reply Reply 05/02/2017

  pot sa il folosesc la un redresor

Leave A Response

* Denotes Required Field