Cum am demarat in productia de energie verde


Salutare. In acest scurt articol o sa va vorbesc putin de felul in care m-am apucat eu de acest proiect, respectiv realizarea unei instalatii fotovoltaice, de la 0.

Ce m-a impins sa fac primii pasi

Acum cativa ani in urma,valoarea unui asemenea proiect era enorm de mare fata de puterea mea financiara. La momentul scrierii acestui articol tehnologia a mai avansat iar preturile au devenit ceva mai accesibile.Chiar si asa,daca ar fi sa cumparam tot sistemul gata facut,ne costa foarte mult.

Vazand cum pretul pe Kw crestea de la luna la luna,am zis ca trebuie sa fac ceva pentru a mai scadea cat de cat din valoarea facturilor. Ma gandeam ca suntem aproape de un mare impas pentru ca peste putin timp resursele planetei se vor termina si se va cauta din ce in ce mai mult acest tip de energie.

Ce alternative aveam

Eu vroiam initial sa recurg la un program de finantare,dar cu birocratia de la noi m-am potolit repede.Acum treburile poate merg altfel in acest domeniu.Astfel am ajuns la concluzia sa imi fac singur o instalatie de panouri solare fotovoltaice.

Ma gandeam sa pornesc prima data cu panouri fotovoltaice second hand. Dupa mai multe cautari am ajuns la concluzia ca pe piata se gasesc panouri second de vanzare ce provin din campurile fotovoltaice.

Panourile repective au fost scoase din sistem deoarece nu mai functionau la parametri normali. Atunci mi-am pus intrebarea De ce as fi cumparat acele panouri defectuoase si sa risc ca in cativa ani sa nu mai functioneze deloc?

Ar fi fost o cheltuiala care nu s-ar fi amorsat deloc in cazul defectarii. Nu imi permiteam sa risc.

Varianta cea mai buna aleasa de mine

Dupa am zis sa incerc si varianta hand made a panourilor fotovoltaice. De data aceasta parea solutia cea mai fiabila pentru mine.

M-am documentat foarte mult si astfel am ajuns sa fac primii pasi in demararea acestui proiect fara ajutorul financiar din partea nimanui.

O sa vezi ca daca stii ce si unde sa cauti, realizezi ceva cu costuri relativ mici fata de ce exista pe piata. Voi face incercari cu diverse lucruri pentru a vedea randamentul instalatiei.

Tie ce iti trece prin minte, cum vrei sa pornesti? Si daca te-ai apucat deja, cu ce ai inceput?

Spune, in rubrica de comentarii, cum a fost pentru tine. Astfel vom vedea cu totii unde intervin dificultati si ne facem o idee cum sa fie mai usor.


Leave A Response

* Denotes Required Field