Panouri solare parabolice

Energia solară captata de panouri solare in forma de disc parabolic


Energia solară captata de panouri solare in forma de disc parabolic

 

Panourile solare un forma de discuri parabolice sunt cunoscute a fi și cele mai eficiente panouri solare disponibile acum. Ar trebui să știi că aceste tipuri de forme sunt cele mai bune pentru că, concentrează razele solare pe elementul de încălzire. Intreaga unitate va acționa ca un tracker solar, care va urmări mișcările soarelui pe cer, pentru că energia solară va actiona de asemenea si un motor care va muta antena solara in functie de pozitia soarelui de pe cer.

 

Costul unui asemenea panou solar parabolic este destul de mare în zilele noastre, deoarece sistemul este greu de a construi și materialele sunt destul de scumpe, dar este capabil să producă cea mai ieftină energie verde dintre toate cate exista la momentul de fata, și este potrivit pentru a fi utilizate în producția la scară mare și în zonele calde, cum ar fi semi-deserturi.

 

 Cum funcționează panoul solar parabolic pentru a face energia solară

 

Principiul de functionare al acestui aparat este faptul că, sistemul utilizează un disc parabolic într-adevăr mare, care este similar la formă cu antena de televiziune prin satelit, iar principiul de funcționare este intr-un fel de asemănător cu asta. Acesta concentreaza razele soarelui care apoi le trimite pe un receptor ce este plasat în vasul parabolic într-un loc special, unde toata lumina soarelui fiind concentrata, se transformă intr-o forma utila de căldura. De obicei panoul solar parabolic are de asemenea și  un motor cu abur, care este folosit pentru a crea energia cinetică care apoi poate fi transformată în energie electrică, folosind generatorul electric încorporat în ea.

 

Este destul de cunoscut în zilele noastre că, în 2005 California de Sud, Edison a anunțat intenția de a achiziționa motoare de energie solara pentru a produce energie regenerabilă mai eficient prin folosirea puterii din lumina soarelui, și spunea că pe o perioada de mai mult de un douăzeci de ani, despre 20.000 de unități de motoare solare vor fi disponibile în California și acele motoare vor produce aproximativ 500 de megawați de energie electrică, care vor fi utilizata de către mulți oameni.

 

Panouri solare parabolice

Panouri solare parabolice

 

Acest tip de energie solara  va fi mai ieftina decât energia actuala

 

După cum ati aflat, acest tip de energie va fi destul de ieftina atunci când sistemul va fi implementat, iar cu trecerea timpului, va trebui să fie sigur că afacerea cu panouri solare in forma de antene parabolice se va extinde foarte mult si în întreaga țară. Oamenii vor începe tot mai mult să utilizeze aceste tipuri de dispozitive de energie solară, pentru că va fi profitabil pentru ei, și multa lume vor achizitiona aceste componente.

 

Prin utilizarea modelelor de panouri parabolice, care urmaresc soarele in functie de pozitia lui pe cer, vor deveni mai apreciat în toate țările și o mulțime de dezvoltatorii vor încerca să aducă această tehnologie în cele mai multe locuințe. In viitorul apropiat energia solară va prelua locul energiei traditionale obtinuta din arderea de conbustibili, care este în prezent cea mai utilizata în întreaga lume.

Modele de panouri solare parabolice sunt pe punctul de a deveni comune și ne gândim că, dacă afacerea se va extinde în viitor vom putea vedea acele tipuri de dispozitive foarte mult.


Leave A Response

* Denotes Required Field