Panou solar pentru apa calda constructie

Panou solar pentru apa calda construit acasa


A construi un panou solar pentru apa calda nu este un lucru chiar greu de facut dar lucrurile se pot complica atunci cand vrei sa-l folosesti tot timpul.

Sunt necesare cateva cunostinte in domeniul panourilor solare dar in urmatorul articol iti voi explica exact pasii de urmat pentru a duce acest proiect la capat.

Pentru a putea construi un panou solar pentru apa calda vei avea nevoie sa stii cum sa instalezi tevi, sa pui sticla si sa izolezi panoul asa ca s-ar putea sa ai nevoie de ajutor profesionist. Daca esti pregatit pentru a realiza toate aceste lucruri de unul singur atunci poti fi sigur ca acesta este un proiect ideal care te va scuti de o suma destul de mare de bani si iti va ocupa o buna parte din timp.

Costul total este in jur de 1000 lei dar odata ce vei termina de construit panoul te vei putea bucura mereu de apa calda la un cost foarte scazut.

 

Panou solar pentru apa calda constructie

Panou solar pentru apa calda constructie

 

Vei avea nevoie de mai multe elemente pentru a te apuca de treaba. In primul rand iti va trebui un rezervor incalzic electric pentru apa care poate fi si folosit atata timp cat functioneaza fara probleme. De asemenea vei avea nevoie si de alte elemente:

  • vopsea neagra,
  • cutie de lemn pentru a tine rezervorul (aceasta se poate confectiona manual dar se poate si cumpara),
  • straturi de sticla,
  • un capac rabatabil pentru a reduce pierderile pe timp de noapte,
  • material izolator pentru a nu pierde energie,
  • tevi si monturi.

Instructiunile sunt destul de clare pentru a realiza acest panou solar pentru apa calda si in cele ce urmeaza iti voi spune exact pasii care trebuie urmati pentru a lucra la proiect.

In primul rand va trebui sa pictezi rezervorul in negru, dupa care va trebui sa pui sticla deasupra cutiei si sa izolezi cutia cu alte capace pentru a fi sigur ca nu vei pierde energie. Dupa ce ai terminat de realizat aceste lucruri urmatorul lucru pe care ar trebui sa-l ai in vedere este sa induci traseul apei astfel incat apa rece sa fie mereu la fundul bazinului iar apa incalzita de sistem sa fie adusa la partea superioara pentru a fi colectata si folosit.

In cele din urma va trebui sa instalezi rezervorul unde crezi tu de cuviinta iar unul din cele mai bune locuri de instalat acest rezervor este in bataia directa a soarelui. De obicei acest loc este acoperisul dar mai poate fi instalat si in alte locuri in curtea interioara.

Atunci cand iei decizia de a construi  acest panou solar pentru apa calda trebuie sa ai in vedere faptul ca locatia este foarte importanta asa ca va trebui sa incepi cu acest pas.

Un alt lucru important de facut este de a stabili daca panoul solar pentru apa calda poate fi sustinut de locul ales.

Sper sa luati decizia corecta in a realiza acest panou solar pentru apa calda si de a avea in vedere faptul ca aceste panouri sunt ecologice si ajuta mult natura daca le veti folosi.


Leave A Response

* Denotes Required Field