Sistem panou solar ieftin: cum sa il construiesti


Sistem panou solar ieftin: cum sa il construiesti

 

Un sistem ieftin cu panou solar va fi pentru totdeauna cea mai bună soluție pentru facturile electrice scumpe. Celulele solare devin mai ieftine în fiecare an.

 

De ce sa plătesti până la 10.000 de dolari pentru o instalație cu care ai putea acoperi prețul sistemului în peste 10 de ani, cand este mai bine și mai mult practic daca ai face tu singur aceasta instalatie si cu costuri de cateva ori mai mici.

 

Să recunoaștem: suntem încă traim stresul post-traumatic pentru ceea ce s-a întâmplat în 2008, iar noi încă mai trăim vremuri nesigure când fiecare banut pe care il luam luăm de la banca este bine analizat inainte de a semna un contract. Lipsa stabilității financiare a provocat o reactie a populatiei de a pretui tot ce au si au invățat cum să salveze ceea ce au, inclusiv energia.

 

 

Acum ducem o lupta pentru eficiența energetică unde pana acum nu s-a luptat cu armament avansat, iar câștigătorii sunt toți cei care plătesc din ce in ce mai puțin luna de luna …

 

Prima linie de apărare împotriva pretului energiei electrice care creste mai mult in fiecare an, este construirea propriul sistem de panouri solare. Da, este posibil să fi auzit de Solyndra colaps și cred , ca macar cel puțin o dată în viața ta, ai gandit cum ar fi daca ai avea propriile panouri solare montate în curte sau pe acoperișul casei tale.

Și, pentru o clipă, ai fost incantat. Ar fi cu siguranță frumos fiind independent energrtic, să nu mai vorbim cu o masina electrica ce ați fi putut alimenta cu aceste celule solare pentru a vă oferi plimbari gratuite pentru tot restul vietii tale. Și așa mai departe…

 

Totusi există o problemă: cum să-ți recuperezi costurile în câteva luni?

Ei bine, există o soluție:sa iti construiesti propriul sistem de panouri solare. Iată cum:

 

  1. Cumpara celule solare fotovoltaice ieftine de pe eBay

 

Există o mulțime de tipuri de celule solare care le puteți alege de pe eBay.

  • Cele din China, cu rezultate bune, cel mai bun pret, dar nu garanteaza mult
  • Cele japoneze cu performanțe bune, preț bun și garanția de muncă japoneză
  • și sunt cele americane, cu cea mai bună performanță, cel mai mare preț și din nou, garanții peste garanții.

Alege cu înțelepciune în ceea ce privește bugetul. De exemplu, o regulă de baza din 2012 ar fi ca celulele nu ar trebui să vândă mai mult de 1.3 dolari per watt. Deci cumparati un set de celule fotovoltaice care credeți că s-ar potrivi bugetul si preferintelor dumneavoastra, și treceți la pasul # 2.

  1. Instrumente neceare

 

Să presupunem că ați primit celule solare în valoare totală de 194 de wați pentru 105 dolari + transport, pe care le despachetati cu atenție, având grijă să nu le spargeti,pentru ca sunt foarte subțiri. Acum v-ar o serie de instrumente cum ar fi: un pistol de lipit, cositor, pasta de lipit sau flux (pentru îndepărtarea grăsimii de pe firele), un ferăstrău,  o baza de lemn și ochelari de protecție, un multimetru pentru a măsura tensiunea și amperajul  si desigur de  creion și o riglă.

  1. Pregatirea viitorului panou solar

Amplasati celulele fotovoltaice pe placa de lemn și desena linii de separare (cu grijă). Ești la jumătate, la urma urmei.

Dar haideti ca va las timp sa va faceti comanda de celulele solare fotovoltaice si pe urma trecem si la partea a doua a construirii celui mai simplu si ieftin sistem de panou solar fotovoltaic.

Va garantez ca va fi un proiect ieftin si placut de realizat.

 

 


1 Comment

Leave A Response

* Denotes Required Field