Solar tracker

Sistem de urmărire solară(solar tracking)


    Bun găsit. Știm cu toții că pentru a face energie electrică

din lumina solară, avem nevoie de panouri solare şi evident de soare, care ar fi de preferat, să bată perpendicular pe panoul solar. Astfel suntem siguri că panoul fotovoltaic va funcţiona la capacitate maximă. Cum facem acest lucru posibil? Ar fi câteva soluții cum ar fi: -cumpărarea unui astfel de dispozitiv dar cu costuri foarte mari -reglarea manuală a panoului la intervale regulate de timp -sau construirea unui asemenea dispozitiv, astfel ajungând la o instalație mult mai ieftină. Totul depinde de măiestria dumneavoastră si de metoda pe care o alegeți să o experimentați, pentru că asta înseamnă că totul trebuie testat si iar modificat si din nou testat… etc. Acum o să vă las un filmuleț ca să vă faceți o idee cam cum arată acest sistem de urmărire solară .

  

 Voi puteți alege orice fel de model pentru panourile solare care le-a aveți, sau puteți inventa unul. Asta e doar o metodă și modul de funcționare e foarte simplu. Bineînţeles că trebuie să mai adaptați un motor mai mare, niște fotocelule mai puternice…doar idei să aveți. Totul trebuie gândit in funcţie de ceea ce doriți să mișcati.

Sper ca v-a placut si sunteti interesat de acest subiect.Daca aveti neclaritati,vreti sa comentati ceva sau aveti nevoie de ajutor ori aveti de pus o intrebare,va astept cu comentarii si va voi raspunde in cel mai scurt timp.

 

Va multumesc pentru timpul acordat.

 


Leave A Response

* Denotes Required Field